h

VUKOVAR NA DLANU

Restoran Pleter

Ocjeni:

Restoran Pleter u Vukovaru, smješten je u dijelu grada zvanom Novi Vukovar. Dio je to koji je oduvijek bio administrativno središte grada s mnogim značajnim institucijama u neposrednoj blizini kao što su Općinski i županijski sud, Veleučilište Lavoslav Ružička, Vukovarska bolnica.

Pleter je obiteljski restoran u vlasništvu obitelji Nežić – Marijana i Milke. Svoje dugogodišnje nastavničko iskustvo, g. Nežić nastoje prenijeti na mlade naraštaje i pružiti mladima mogućnost „prvog koraka“ u ovom lijepom ali, ne tako lakom poslu, kako se na prvi pogled čini. I sam ljubitelj domaćih, starih, autohtonih jela, naglasak je stavio upravo na „jela sa žlicom“, neka možda već i zaboravljena, ali zar nije upravo to zadaća pravog ugostitelja; uputiti nas u tajne starih recepata. Osim toga, ljubiteljima jela sa žara, nudi se roštilj-plate spravljene na drvenom ugljenu i vulkanskoj lavi.

Iako restoran Pleter nije uz Dunav, on ima ono nešto, onaj „vukovarski“ štih, nekog, već pomalo zaboravljenog vremena. Smješten je u autentičnoj vukovarskoj građanskoj kući, prepoznatljive arhitekture s karakterističnim „ajnforom“ koji mu i daje tu notu intimnosti, mira i povjerenja. Samo pedesetak metara udaljen od glavne vukovarske ulice poznate po drvoredu lipa, omogućava svojim gostima uživanje u njihovom intenzivnom mirisu u tihim ljetnim večerima. Restoran je vrlo brzo prepoznat po svojoj kvaliteti i omiljeno je mjesto za opuštanje uz dobar zalogaj. Ovdje su ugošćeni mnogi gosti koji posjećuju Vukovar, pojedinci ili grupe i drago nam je što možemo reći da nam se isti s povjerenjem vraćaju.

Radno vrijeme: Ponedjeljak-subota 9-23, nedjelja-zatvoreno

Moja lokacija

Restoran Pleter
  • Adresa: Andrije Hebranga 9, Vukovar
  • Email: restoranpleter@gmail.com