h

Vukovar na dlanu

Sustav javnih bicikala

Vukovar je dio europske biciklističke rute EuroVelo 6 duž Dunava koja ide od Atlantika do Crnog mora. Dunavska cikloturistička ruta prolazi kroz Hrvatsku u dužini od 138 km, a trasa je specifična po nekoliko usjeka koji su zbog visinske razlike pravi izazov. Istražite ovaj dio Hrvatske pomalo avanturistički, uživajte u ljepotama Slavonije, Baranje i Srijema vozeći se biciklom uz sam Dunav, upoznajte krajolik, ljude i njihove običaje.

Krenite biciklom u razgledavanje slavonskih ravnica i šorova, parkova ili prirodnih znamenitosti. Vožnja valovima panonskog mora, gradska vožnja, vrludanje kroz vinograde… Kao podrška ovom aktivnom odmoru, u Vukovaru su postavljena 4 biciklistička odmorišta (na šetnici uz Dunav, na parkiralištu kod hotela Dunav, pored Vodotornja i kod Muzeja vučedolske kulture) s turističkim i servisnim informacijama i mogućnošću brzih popravaka (Park šuma Adica) kao i garaža za vaše bicikle (na šetnici uz Dunav kod Otoka sportova), kako bi mogli sigurno smjestiti svog ljubimca dok obilazite znamenitosti. A ako nemate vlastiti bicikl, ne brinite… omogućili smo Vam na dvije lokacija u gradu (na korzu kod zgrade Pošte i  kod Plivališta Vukovar) najam putem sustava javnih bicikala Next bike: www.nextbike.hr.

Najam bicikla moguć je i u Turističkoj zajednici grada Vukovar koja je ujedno i Regionalni centar mobilnosti – istražite mogućnosti održive mobilnosti u Podunavlju!

Moja lokacija

Sustav javnih bicikala
  • Web: www.nextbike.hr/hr/vukovar
Skip to content