h

Vukovar na dlanu

Vukovarsko lutkarsko proljeće

  • Vrijeme početka: Ponedjeljak, 12.04.2021. 00:00
  • Adresa: Hrvatski dom Vukovar

12.4. – 12.5.

Ovogodišnje 26. Lutkarsko proljeće održat će se virtualnom obliku u vremenu od 12. travnja do 12. svibnja 2021. godine.

Program 26. Lutkarskog proljeća:

  • lutkarske predstave za djecu i mlade (zakupljena prava prikazivanja)
  • virtualno gostovanje četiri hrvatska književnika za djecu i mlade
  • kreativne online radionice izrade i oblikovanja lutaka za djecu
  • izložbe „Lutke – instalacije“ studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku
  • dodjela nagrada laureatima u području hrvatske lutkarske umjetnosti (27.svibanj)

Otkupljena su prava za predstave Gradskog kazališta lutaka Rijeka “Sretna kućica”, Kazališta lutaka Zadar “Caffe Kraljevstvo”, Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Osijek “Mi se vuka bojimo”, Lutkarske organizacije LOFT “Laboratorij života”, zagrebačkog Kazališta Prijatelj “Hrvatske vile i vještice”, Kazališta Virovitica “Bajke i još nešto…”, Malog teatra Zagreb “Palac sim, palac tam”, slavonskobrodske Kazališne družine Ivane Brlić Mažuranić “Modrobradi”, Kazališne družine Pinklec iz Čakovca “Cvrčak i mravi” kao i karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom “Na tragu”.

Organizator će sve linkove snimljenih predstava poslati svim vrtićima i osnovnim školama koje se nalaze na području Vukovarsko-srijemske županije.

Uz predstave bit će dostupni i snimljeni razgovori s hrvatskim književnicima za djecu i mlade Silvijom Šesto, Snježanom Babić Višnjić, Julijanom Adamović i Vladimirom Bakarićem kao svojevrsni nastavak tradicionalnih Susreta književnika za djecu i mlade na Lutkarskom proljeću.

U sklopu programa 26. Lutkarskog proljeća, a kroz suradnju s prof. Riom Trdin sa osječke Akademije za umjetnost i kulturu, snimljene su i tri kreativne radionice izrade i oblikovanja lutaka namijenjene djeci, učiteljima i nastavnicima likovne kulture. Svi linkovi snimljenih radionica, najavljuju producenti, bit će proslijeđeni vukovarsko-srijemskim osnovnim školama.

Skip to content