h

Vukovar na dlanu

Advent u Vukovaru 29.11.2020.-10.1.2021.

  • Vrijeme početka: Nedjelja, 29.11.2020. 00:00
  • Adresa: Trg Republike Hrvatske, Vukovar

Uz slogan: Radost, bez obzira na sve, ove godine Advent će se održati u promijenjenim okolnostima i s promijenjenim sadržajem, kako bi se poštovale preporuke i sadržaji bili prilagođeni epidemiološkoj situaciji.

Iako je bio u potpunosti pripremljen, izostat će klasični program s koncertima, radionicama za djecu, Kutkom Djeda Božićnjaka, predstavama, kulturno-umjetničkim sadržajima, ugostiteljskim kućicama i božićnim sajmom. Na žalost, nećemo imati priliku voziti se božićnim vlakićem, božićnim kočijama niti božićnim brodom po Dunavu. I ove godine bila je predviđena potraga za virtualnim poklonima Magic Advent te puštanje lampiona s obale Dunava. Isto tako, neće se održati niti tradicionalni koncert Tiha noć u Vukovaru. U sklopu programa Ledena bajka u Eltzu, pored klizališta bilo je predviđeno i postavljanje ledenog tobogana.

Ugođaj predbožićnog vremena ove će se godine dogoditi u perivoju dvorca Eltz – ovaj čarobni prostor obući će posve novo blagdansko ruho, stvarajući božićnu bajku u Eltzu. Na novoj lokaciji, s novim klizalištem i posebnim blagdanskim uređenjem nastojat ćemo održati duh Božića i u ovim teškim vremenima.

Advent će bit drugačiji, no ne i manje privlačan: uz paljenje adventskih svijeća u Gradskom muzeju Vukovar u sklopu XXIII. vukovarskih adventskih svečanosti pod geslom Vukovar-simbol hrvatskog zajedništva, tu je već spomenuta ledena bajka na klizalištu, a ugođaju će pridonijeti i jaslice, iako ove godine ne žive, ali ipak prikazujući rođenje Isusovo kao i instalacija srijemskog božićnog sela i izložba anđela u Gradskom muzeju. Uživat ćemo i u nekoliko svjetlosnih instalacija – od stabla okićenog sto godina starim fenjerima do svjetlosne bajke i bojanja svjetlom u prigodnim motivima zgrade galerije Oranžerija zadnji vikend Adventa. Dodatnim uređenjem središta grada te prilaznih ulica prema centru, božićnom glazbom koja će odzvanjati s Radničkog doma, božićnog ugođaja neće nedostajati niti ove godine.

 

 

 

Skip to content